SHOWROOM ARLIGHT
TYPE: Commercial&Offices
CLIENT: PUE "Collection of Light"
AREA: 250 m2
LOCATION: Minsk, Victory Avenue, 129
PROJECT YEAR: 2017
Тип: Общественное пространство; Showroom компании Arlight
Клиент: ЧТУП «Коллекция света»
Площадь: 50 м2
Расположение объекта: г.Минск, просп. Победителей 129
Статус: 2017

The concept of new Arlight showroom is mainly based on the idea of demonstration various types of light with different functionalities and lighting scenarios. As a result, the showroom is mainly composed out of several functional areas: showroom with a transformable zone for lectures or mobile show-windows; meeting room is located in the center of the showroom framed with red glass walls; office zone is represented by a working space for managers and director’s office, elevated on the podium; “black box” is a room for demonstration of light functionalities using a special control system; kitchen, chill out zone, dressing room and bathroom create a comfortable environment and relaxing mood.

Different shades of white color were used to demonstrate light production; broken edges emphasize relations between light and shade. Many other techniques complement the concept of space: parametric tables for managers, broken hanging panels and partitions with built-in LED profiles, infographics based on light and shadow, the usage of glass and seamless floor coverings, etc.

Главной задачей в проектировании шоурума было продемонстрировать клиентам различные варианты света с разными функциональными возможностями и сценариями освещения. В результате получилось комбинированное пространство с несколькими функциональными зонами: демонстрационный зал с трансформируемой зоной для лекций или передвижных витрин; переговорная из красного стекла; офисная зона с расположенным на подиуме кабинетом директора; комната в виде черного бокса, демонстрирующая возможности света при помощи специальной системы управления; уютная зона для отдыха персонала (кухня, комната отдыха, гардеробная и санузел).

Для наилучшей демонстрации света в интерьере использованы оттенки белого цвета, а ломаные грани подчеркнули работу светотени. Множество других приемов дополнили концепцию пространства: параметрические столы для менеджеров, ломаные подвесные панели и перегородки со встроенными светодиодными профилями, инфографика при помощи света и тени, использование стекла и бесшовных напольных покрытий и пр.

RU